TESTIMONIAL: Kinepraktijk Wijmen

Lieve en Jolien zijn twee kinesisten die zich in Pier Kornel gevestigd hebben, Kinepraktijk Wijmen. De patiënten van hun vorige praktijk zijn gevolgd en ze hebben er ook vele nieuwe patiënten bijgekregen.

“Onze nieuwe praktijk in Pier Kornel ligt veel
centraler en dichter bij de stad. We hebben
ook een eigen parking nu. Een echte
aanrader voor andere zelfstandigen dus!” – Lieve

Er is al een fase met woningen afgerond en momenteel zijn de bouwwerken van de assistentiewoningen aan de gang. Hierna komen er nog woningen en appartementen rond een binnentuin. Ten slotte volgt er nog een fase aan het water. De mogelijkheden van dit aanbod zijn ook Lieve & Jolien niet ontgaan:  “Er komen dus nog veel nieuwe bewoners bij. Commercieel gezien is dat zeer interessant.”!

Voor bewoners die kiezen voor de assistentiewoningen is de aanwezigheid van kine Wijmen op de site een pluspunt. Wie niet meer zo goed te been is, kan ook beroep doen op een huisbezoek.

Ze hebben elk hun eigen vakgebied maar vinden het allebei belangrijk om een band op te bouwen met hun patiënten en hun buren. “We vullen elkaar ook perfect aan, ik neem de huisbezoeken voor mijn rekening en werk ook samen met Lieve in de praktijk. Lieve woont boven de praktijk, voor haar zijn de patiënten haar buren. Dat is contact met patiënten op een ander niveau.”

“We leren buren die bij ons patiënt zijn goed kennen. Zoals Frederick die zit drie keer per week bij ons. En de buren die elkaar hier tegenkomen, beginnen snel ook een babbeltje te slaan in de wachtzaal. Zo wordt het hier een soort van ontmoetingsplaats. Dat is tof.” – Lieve

De naam van de kinepraktijk is niet toevallig gekozen, vertelt Lieve:

“Vroeger was hier een wijmenput. De plek was een meander van de Dender. Mensen kwamen hun wijmen (twijgjes van een wilg) in het water te leggen om ze soepel te houden en er manden mee te vlechten. En wij houden de mensen ook soepel.”


De kinepraktijk van Lieve en Jolien vind je terug op Wijmenput 1, in Aalst.