Lifehack: zo verhuis je stressloos met kinderen!

Verhuizen naar een nieuwe woonst heeft altijd heel wat in petto: dromen, plannen… én chaos! Voor jou een normaliteit, voor de allerkleinsten een ware challenge. Hoe pak je het aan en voorkom je huilbuien of gemis? Wij verklappen 5 insider tricks that will do the trick!

1. Droomlijstjes

Een grotere speelkamer, een leuke tuin, een keuken vol bakplezier of wonen dichtbij een vriendje: het nieuwe huis heeft vast heel wat troeven die uitgespeeld kunnen worden! Geef jouw kids redenen om te dromen en stel samen een droomlijstje op. Zo weten jullie als ouders ‘beter naar wat jullie op zoek moeten gaan’. Bedankt, kids!

2. DIY interieur

Eens aan alle criteria voldaan en ‘het droomhuis gevonden is’, kan het plannen beginnen! Het leukste deel voor de allerkleinsten is natuurlijk hun eigen stekje inkleden. Voorzie enkele foto’s op papier en ga met een stift in de aanslag te werk: waar komt het grote bed? Waar zal er gespeeld worden? Of waar komt de superman poster? Samen inrichten is zoveel leuker!

3. Dag en vooral bedankt

Des te langer jullie huis hun thuis was, des te moeilijker het afscheid. ‘Closure’ is daarom erg belangrijk. Zoals jij geen afscheid kan nemen van dat paar schoenen of die wagen, zo kunnen zij dat erg moeilijk van hun kamer. Gooi daarom een ‘vaarwel’ feestje voor het huis! Cake, frisdrank, taart en spelletjes: een namiddag boordevol feest en vooral kletsen over de leukste huis-momenten.

4. Dé schatkist, stél dat er iets mist

Ready, set, go? Wacht! Verhuizen betekent gegarandeerd verliezen of misschien zelfs bewuste verdwijningen inlassen. Voorzie daarom een heuse schatkist waarin het meest – voor hen – waardevolle speelgoed een veilige plaats vindt. Zo hebben ze gedurende de verhuis één doel: de schatkist veilig van A naar B krijgen. Het overtollige speelgoed, daar beslis je zelf over of dat de finish haalt of niet.

5. Inwijden brengt geluk

Is de eerste stap gezet op de nieuwe vloer? Link het huis dan alvast met leuke vooruitzichten! Een verjaardagsfeestje, housewarming of vriendjes die komen spelen? Koppel de verandering aan leuke plannen en de sfeer zit (en blijft) erin!