5 unieke troeven die Aalst laten bruisen!

De stad die eens als grauw werd omschreven, zit vandaag boordevol leven. Oilsjt vond zichzelf heruit en barst uit haar voegen dankzij de talloze hippe plekjes en verborgen parels. Deze 5 troeven vormen de basis van deze bruisende stad. Kende jij ze al?

#1. Koffiebars en bakfietsen tellen

Met een zone 50 heersend in de binnenstad, is het er heerlijk vertoeven voor wandelaars én fietsers. Sinds kort ontketent er zich een ware bakfietsrevolutie welke de allerkleinsten onder ons op ecologische wijze van A naar B vervoert. Maak een pitstop en kies uit het eindeloze aanbod aan koffiebars om te benen even te strekken.

#2. Creatief talent vindt een thuis

Op zoek naar inspiratie of weet je geen blijf met jouw eigen creatieve hersenspinsels? Dan heeft Aalst wat jij nodig hebt. Zo verrassen onder andere Cimorné en Steamfactory je met hun innovatieve mindset: van co-working spaces tot het oplappen van retrofietsen. Wekelijks worden er events gepland met een zeer divers karakter: spring dus zeker binnen, ze verwachten je.

#3. Gebeten en gedreven

Ook al springen de nieuwe zaken er als paddenstoelen uit de grond, toch wacht een deel van de commerciële panden nog op een nieuwe invulling. Aalst zet zich actief in om de vraag te matchen met de beschikbare potentiële ruimtes. Kriebelt het om zelf jouw droom te challengen en je te vestigen in het bloeiend hart van Vlaanderen? Dan moet je krabben (en langsgaan)! #

#4. Een oog – en hart – voor kunst

Van ‘De Facadeklasjers’ tot ‘Team Alosta’: slechts twee van de vele artiesten die het straatbeeld van Aalst opfleuren door artistieke pracht en praal. Ook al resulteert het weer in 50 tinten grijs, dan nog geven de ontelbare beschilderde muren kleur aan jouw dag en dit elke dag opnieuw!

#5. Culinair paradijs voor jong en oud

Geen zin om zelf te koken of op zoek naar een hemelse snack? Aalst leert je het foodalfabet van A tot Z. Van bagels en croques tot donuts: geen nood, je vindt er steeds iets wat jouw hongerig hartje begeert. Mag het wat meer zijn? ‘T Overhamme, L’Histoire 32 en zoveel anderen toveren het lekkerste smakenpallet op jouw bord tevoorschijn.